-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
Her finner du aktuelt-artiklene i Rus & Samfunn i kronologisk rekkefølge etter når de ble publisert. Du finner også mange av sakene sortert etter tema hvis du går inn på Tema i menyen øverst på siden.
Endelig. Dette har Kristin Halvorsen villet lenge: 18. mai skal hun legges inn på Drammen sykehus. Kristin skal skifte LAR-medisin – fra Dolcontin til Buvidal. Det kommer nok til å bli noen tøffe dager. Les Kristins dagbok – slik hun opplevde det der og da. Og hva som skjedde etterpå.
Et drøyt år etter at det nye legemiddelet Buvidal ble godkjent for bruk i LAR, forteller St.Olavs hospital om uventende, positive bieffekter.
I Bergen: Mer amfetamin og mer GHB. I Oslo: Mindre amfetamin. I Trondheim: Mer alkohol og mer heroin. Men felles for alle byene har vært cannabistørke siste halvår.
- Vet du hva jeg fikk fra lederkolleger i bymisjonen da jeg sluttet? En drill. En fantastisk drill! Siste utgave av en DeWalt! Når handykvinnen Kirsten Frigstad takker av etter et langt yrkesliv i rusfeltet, er det mye å glede seg over. Ikke minst at man slapp å få et fat i avskjedsgave.
Helsedepartementet er i full gang med å gå gjennom de mer enn 350 høringssvar til utredningen fra rusreformutvalget. - Det har vært et fantastisk engasjement rundt forslaget til rusreform, sier statssekretær Inger Klippen. Målet står ved lag: Rusreformen skal vedtas av Stortinget innen neste sommer.
Så langt er det ingen koronasmitte i rusmiljøet i Bergen. - Alle har vært opptatt av å snu seg rundt selv om samfunnet har vært stengt. Jeg vil berømme alle som har gjort en innsats. Tilbudet til rusavhengige har ikke vært optimalt, men de har hatt noe å gå til, sier byråd Lubna Jaffery.
Mens hospitser er historie i Oslo og Trondheim, har Bergen fremdeles sine som botilbud til rusavhengige. Men etter et dobbeltdrap som knyttes til et av de gjenværende hospitsene i byen tidligere i år, har trykket for å skaffe erstatningstilbud for de gjenværende hospitsene skutt fart.
«Mona» behøver bare se ned på hendene sine for å bli minnet om hva hun ble utsatt for før hun ble født. Mona fikk FAS-diagnose (føtalt alkoholsyndrom) som voksen. Men mange russkader synes ikke utenpå, og mange med medfødte alkoholskader får aldri diagnose.
Eldre som drikker for ofte og for mye, tar gjerne ikke kontakt med hjelpeapparatet. Det kan skyldes skam som assosieres med alkoholproblemer. Nå skal internettbehandling for eldre som sliter med alkoholproblemer, testes ut gjennom en forskningsstudie. Siktemålet er å senke terskelen for å be om hjelp.