-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet

Mai-Tove K. Hegre, konstituert fagleder, FACT Sandnes, Sandnes kommune

— Det viktigste i jobben min er alle de kjekke menneskene jeg møter hver dag, samt muligheten til å bety en forskjell for noen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? 

— I FACT Sandnes er ingen dager like. I korte trekk varierer det mellom administrative oppgaver, samtaler med pasienter og kollegaer, koordinering, samarbeid og samhandling med samarbeidspartnere og pårørende osv.   

  Hvorfor har du valgt å jobbe med dette? 

— Jeg har alltid vært opptatt av å kunne hjelpe andre mennesker, å kunne være en forskjell og å stille opp for andre som strever. For noen år tilbake møtte jeg en som hadde ansvaret for meg i barnehagen, og, når hun fikk høre at jeg jobbet som sykepleier var svaret hennes at det kunne de gjette at jeg kom til å bli når jeg ble voksen, for det hadde de sett allerede i barnehagen. I tillegg trives jeg veldig godt med å jobbe i en hektisk hverdag der ingen dager er like.  

  Hva er det viktigste du har lært gjennom å jobbe i rusfeltet? 

— Det er mye, men om jeg skal dra frem en ting, er det viktigheten av å skynde seg sakte, og at det i perioder kan være ett skritt frem og to tilbake. Men ved å møte alle der de er, og å huske på at alle er ulike, har vi kommet ett stykke på veien.   

Hva burde vært gjort bedre eller annerledes i jobben din? 

— Mer fokus på hvordan vi kan ivareta pårørende, inkludere dem i behandlingen, samt å bruke dem som en ressurs for pasienten og de ansatte i hverdagen.