-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
Her finner du aktuelt-artiklene i Rus & Samfunn i kronologisk rekkefølge etter når de ble publisert. Du finner også mange av sakene sortert etter tema hvis du går inn på Tema i menyen øverst på siden.
– Nå kan man ikke lenger avfeie folk som melder om bivirkninger. Det er et krav om at dette skal journalføres og kartlegges grundig. Det er mye mer fokus nå på at folk må bli tatt på alvor, sier proLAR Nett- leder Ronny Bjørnestad om den nye Lar-retningslinja.
– Hovedlinjene står fast, men den endelige Lar-retningslinja er mer praktisk orientert og forhåpentlig enda mer egna som et hjelpemiddel i den kliniske hverdagen, enn høringsutkastet var, sier prosjektleder Christian Ohldieck.
– Man håper å sikre at flere kan få gode resultater i LAR, at det er en større grad av tillit mellom brukerne og helsetjenesten, og at vi benytter det kunnskapsgrunnlaget som er kommet de siste ti årene, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.
I et rødmalt hus ved elva i Skien kommer folk seg på beina etter rus og kriminalitet. Noen snekrer, andre maler, mekker bil, spiller musikk eller øver på et nytt teaterstykke. Magne Kvande (55) begynte å sniffe som 11-åring og har 35 år bak seg med rus. På Crux Tilja oppfølgingssenter møter han trofast opp. — Jeg ser på det som jobben min, sier han.
— Den viktigste oppfordringen jeg kan gi til regjeringen er: Lytt til kunnskap. Ingenting hadde vært bedre enn om regjeringen får pris for godt ruspolitisk arbeid om to år, sa regissøren av TV-serien RUS da han fikk pris av Fagrådet. Statssekretær Karl Kristian Bekeng kvitterte kjapt: — Vi lytter til kunnskap. Og rusfeltet er prioritert for denne regjeringen. Mye arbeid er på gang.
— Lar-legene må ta tak i dette! Det er først og fremst de som må jobbe for å få 24-timersmorfin og depot naltrekson inn i Lar-behandlinga i Norge, sier psykiater Torbjørn Tvedten etter å ha lest Rus & Samfunns kartlegging av hvorfor ikke disse medisinene brukes i Lar-behandlinga. Tvedten har selv erfaring med å gå i bresjen for å få inn ny medisin.
— Dette er vel den eneste arbeidsplassen der det er et krav at de ansatte har rusa seg masse og har sona minst én ubetinga dom, sier Rachel og Espen og ønsker velkommen inn til WayBack.
— Alle må forstå hva integrert behandling er. Og forstå at det er vi, de ulike tjenestene, som skal integrere behandlingen. Det er ikke pasientene som skal gjøre det. Lars Lien er på barrikadene for noe som er så vanskelig å gjennomføre i praksis at det truer rettssikkerheten til ROP-pasientene - nemlig samhandling. Nå kommer boka "Sammensatte problemer, sammenvevde tiltak".
Mange vil ha 24-timersmorfin og naltrekson på den norske Lar-menyen. Det er faktisk fullt mulig å få det til, men det hersker litt forvirring om hvordan, og hvem som skal ta grep. Følg Rus & Samfunns jakt på hva dette egentlig handler om.