-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
— Vi må snakke om "alkoholproblemer på lavt nivå". Ikke bare om de andre; de som har mistet kontrollen helt. I tillegg til selv å ha diverse hvite måneder, etterlyser Mímir Kristjánsson strukturelle hindringer for å begrense alkoholbruken. I en ny bok er han svært åpen om farens og sine egne alkoholproblemer.
— Golf som terapi er veldig bra for akkurat det som går på temperament. Du får trent deg ganske mye på tålmodighet og slikt, sier Kristoffer. Han er i rusbehandling ved Tyrili og spiller golf på Losby hver fredag.
— Det er ikke noen grunn til å glorifisere noen rusmidler. Jeg tror ikke det er så hensiktsmessig å fremheve skadepotensialet med alkohol og bagatellisere skadevirkningene av andre rusmidler, sier Maria Kjos Fonn. Hun og forfatterkollega Oliver Lovrenski møtes til samtale i Arendalsuka.
SOMMERSERIE: Tung rus og kriminalitet preget livet til brumunddølingen Odd Asbjørn Pedersen i mange år. Men et brutalt knivangrep han så vidt overlevde snudde om på tilværelsen hans. For selv den verste opplevelse kan brukes til noe positivt.
SOMMERSERIE: Hun levde lenge av å stjele og tigge. Flere forsøk på avrusning hadde liten effekt. Nå har Cecilie Reinertsen Egeland mange rusfrie år bak seg og hjelper andre som sliter. I fjor fikk hun Erfaringskonsulentprisen for sitt arbeid. — Jeg ønsker å være den som ikke gir opp. Den som tror på bedring.
SOMMERSERIE: Morten Lauveng (39) tilbragte 30-års dagen på akuttpsykiatrisk. Der bestemte han seg for å gi livet en siste sjanse. Et spontant bilde av hunden Nero tente gnisten til å fotografere. Morten, som droppa ut skolen, rusa seg og tilbragte dagene på Plata, lykkes nå som journalist og fotograf.
SOMMERSERIE: — Minihulk, bryggesjauer, Kall det hva du vil. Jeg har vært rusfri lenge nå! Og løfter mer i benkpress enn det jag har satt som mål. Hurra for selvdisiplin! Det er faktisk ganske kult at man kan bestemme seg for akkurat hva man vil få til! Det gjelder å ikke gi seg, jubler Eva Mari Johansen.
SOMMERSERIE: Han er en av få nordmenn som har tilbragt fire år på San Patrignano i Italia for å bli rusfri. — Det var en investering jeg måtte gjøre for å klare å legge det gamle livet med rus bak meg. Jeg er veldig glad for at jeg holdt ut og fullførte. Men etter flere opphold på Tyrili var Remis første inntrykk av San Patrignano et sjokk.
Lege Shahram Shaygani ville hjelpe leger som selv er bekymret for eget rusbruk. Det ble et vinn-vinn-vinn-prosjekt for pasienter, legen selv og deres pårørende. Likevel vil ikke Shaygani organisere det samme for andre yrkesgrupper.