-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
— Det viktigste i jobben min er å bidra til at ansatte i bydelene og kommunene har den kompetansen og de hjelpemidlene de trenger for å fortsette å jobbe for å få ned overdosetallene.
— Jeg er naloksonkoordinator og mitt nedslagsfelt er Øst- og Sørlandet, samt Nord-Norge og alle fengslene. Målet er at alle kommuner skal dele ut nalokson som kameratredning til alle som enten bruker opioider selv eller som omgås folk som bruker opioider.
Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
— Arbeidsdagene mine varierer veldig, men består i stor grad av formidling. Noe jeg gjør mye er å holde kurs i nalokson og overdoser. Kursene kan være både fysiske der jeg drar på besøk til en kommune som ønsker å begynne å dele ut nalokson, eller digitale. Ellers så holder jeg kontakt med de kommunene som allerede deler ut nalokson og prøver å bistå dem skulle de trenge noen å tenke høyt sammen med. Jeg jobber også med å lage seminarer om overdoseforebygging og prosjekter om rus og ernæring og passer på å holde meg oppdatert om forskning.
Hvorfor har du valgt å jobbe med dette?
— Altså, det jeg gjør er jo egentlig å skravle med dyktige fagfolk om et kjempeviktig tema. Jeg kan legge opp dagene mine i stor grad selv og kan komme med ideer som jeg tror kan være lure og teste dem ut. Det sier seg selv at det er kjempegøy.
Hva er det viktigste du har lært gjennom å jobbe i rusfeltet?
— At alle kan lære oss noe, bare vi er åpne for det. Og at vi må unne oss å le litt og finne humoren i hverdagen.
Hva burde vært gjort bedre eller annerledes i jobben din?
— Mer tid hadde hjulpet, men når det gjelder rusfeltet generelt, vil jeg si mer likeverd. Vi må slutte å si ‘dem’ hele tiden og snakke om folk og ikke med folk. Overdoser angår alle.