-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
Her finner du kronikker og leserinnlegg. Har du noe på hjertet? Ikke nøl med å sende inn motinnlegg eller en meningsytring om det du synes er viktig på rusfeltet. Rus & Samfunn ønsker å være en arena for rusdebatt.
KRONIKK: Vi står i en brytningstid som kan føre oss inn på bedre veier, hvis det finnes politisk vilje til å legge kunnskap og erfaring til grunn for endringer, skriver Ulf Jansen og Turid Wangensteen.
Ina Roll Spinnangr, Aina Mumbi og Kenneth Arctander: — AP og SP stemte ned rusreformen fordi den ikke satset nok på helsehjelp. Nå raseres tilbudet til personer med rusavhengighet med de samme partiene i regjering
Snakker vi om og jobber vi terapeutisk med destruktive tanker og selvmordsforsøk i rusbehandling? Jeg vil påstå at vi ikke gjør det.
AROD: — Vi har lagt 200 gram cannabis på rettsstatens vektskål, og behovet for rettsutvikling er opplagt.
YTRING: Skillet mellom oss og dem flytter fokus vekk fra tiltak som felles vil kunne være nyttige for personer med avhengighetslidelser, det være seg rusmiddelavhengighet eller medikamentavhengighet, skriver psykologspesialist Anne Marciuch om konferansen om legemiddelavhengighet som Helsedirektoratet arrangerte i oktober.
"Tyrili vil med dette foreslå at Rushåndhevingsutvalget med sitt mandat legges ned, slik det foreligger i dag og med den sammensetningen av medlemmer som er foreslått." Det skriver Tyrili i sitt innspill til utvalget. Rushåndhevingsutvalget har bedt en rekke instanser om innspill innen 1. desember. Les innspillet fra Tyrili her.
YTRING: Helsedirektoratet arrangerte nylig en konferanse om legemiddelavhengighet med tittelen “Den skjulte folkesykdommen”. Jeg tillater meg å stille spørsmål ved både tittelen på konferansen og begrunnelsen for den. Måten utfordringene blir fremstilt minner om hvordan narkotikaproblemer ble forstått og fremstilt på 1960-tallet. Da var det kun mengden bruk, holdningene til bruken og tilgjengeligheten som ble problematisert, skriver FHN-leder Arild Knutsen.
TILSVAR TIL KRONIKK: God livskvalitet betyr for de fleste mennesker å ha et eget sted å bo, et nettverk og en jobb å gå til. Velferdsetaten skal bidra til at flere innbyggere med rus- og psykiske problemer får arbeid og følges opp i egen bydel.