-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
Dette er en samleside for intervjuer med mennesker med sterke personlige historier
Det er ti år siden Petter «Uteligger» Nyquist brukte sin siste 20-kroning på en T-banebillett og dro til Oslo sentrum for å bo på gata i 52 dager. Det ble starten på en rekke prisvinnende tv-serier om stigmatiserte grupper i samfunnet.
– Jeg klarte aldri å glede meg over gavene. Det eneste jeg ønsket meg, var en edru og god pappa, skriver en kvinne i 50-årene. Hun har en bønn til alle voksne nå før jul.
«Arne» er en familiemann i femtiårene. At han har slitt med angst, depresjon og selvmordstanker, vet ingen rundt ham. Heller ikke at han inntok fleinsopp med en «tripsitter» ved sin side.
Sissel soner en dom for rusmiddellovbrudd. Straffen er så langvarig at hun kan benytte seg av rusmestringstilbudet i Ravneberget fengsel. Men uheldigvis er det veldig langt hjem.
Det begynte som en trøst og en pause fra hverdagen. – Ungene merket ingenting, det er jeg sikker på. Jeg var ikke rusa, bare rolig. Det trengte jeg, sier Per.
– Det var bare slik. Jeg kunne ikke leve hans liv, sier Finn Nordmo. I mange år slet sønnen hans, kommuneoverlegen i Glomfjord, med tung rus- og spilleavhengighet.
På gamle Plata ved Oslo S hadde Michelle og kjæresten så sterke abstinenser at de måtte krype rundt på alle fire. Nå deler hun sin historie i Gatestemmer. Rusfri.
Hun har selv vokst opp med rus. Nå har Kristin Oudmayer begynt som generalsekretær i Barn av Rusmisbrukere (BAR). – Det skal ikke være en kamp for det enkelte barn å få støtten som trengs.
Ronny René Raveen (54) vil bli ferdig med fortiden. Derfor har han skrevet bok om sin vei ut av rusen.