-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet
Samleside for artikler som omhandler ruspolitikk.
Politiet får bruke spyttprøver og sikres flere virkemidler for å avdekke rusbruk i del 2 av rusreformen, som ble lagt frem torsdag. Opposisjonen kritiserer lovforslaget og vil ha endringer for å støtte det i Stortinget.
Nå som både Arbeiderpartiet og Høyre er fristilt fra sine reaksjonære regjeringspartnere frem til valget, kan det inviteres til et bredt stortingsforlik som i hvert fall tar et stort skritt i solidarisk og kunnskapsbasert retning, skriver forfatterne av dette innlegget.
Politikerne debatterte del 1 av rusreformen i Stortinget mandag. Men de kunne ikke la være å snakke mye om den delen som ennå ikke er lagt frem.
Et hasjbeslag på 100 gram kan involvere 18–20 mennesker med full lønn. Er det verdt det? spør advokat Endre Skiri i dette debattinnlegget.
Øyvind Christensen (43) er avhengig av å starte dagen med en intens rusopplevelse. Det får han i heroinassistert behandling.
Snart kan all alkohol kjøpt i butikk og på Vinmonopolet komme med en advarsel. Det skriver Aftenposten. Helsedirektoratet foreslår å merke alkohol med beskjeder som «alkohol øker risiko for brystkreft». Forslaget kommer fordi det nå er temmelig sikkert at alkohol øker kreftrisikoen. De siste årenes forskning viser at det spesielt gjelder kvinner, også de som bare drikker litt. Samtidig vet folk lite om kreftfaren. Kunnskapen er lav, skriver Helsedirektoratet i en rapport.
For bare noen uker siden var Vågsbunnen i Bergen en av Norges og Nord-Europas største russcener. Men så trappet politiet opp innsatsen. I år skal bystyret vedta en handlingsplan mot åpne rusområder.
Hva mener organisasjoner og virksomheter på rusfeltet om forebyggings- og behandlingsreformen?
Rus-behandlingsstedene som konkurrerer om nye avtaler med Helse Sør-Øst, har forskjellige meninger om hva som bør skje nå. Men å gjenåpne konkurransen er det mange som er imot.