-Et redaksjonelt uavhengig magasin om rusfeltet

Årets Villmarking Sigrid Rohde og Per Anders Iversen, leder for Camp Villmark
Årets Villmarking Sigrid Rohde og Per Anders Iversen, leder for Camp Villmark

Årets Villmarking - ildsjel for utendørsterapi

Sigrid Rohde, rådgiver hos KORUS Midt, ble i dag tildelt prisen «Årets villmarking» for sin innsats for å fremme utendørsterapi som behandlingsform innen rus og psykisk helse. Hennes mantra: "Det er en skog av muligheter".

Årets Villmarking er en pris som siden 2008 er blitt delt ut av organisasjonen bak den store villmarksmessa Camp Villmark. Profiler som Lars Monsen, Tonje Helene Blomseth, Børge Ousland og Cecilie Skog har tidligere fått prisen, det samme har Are Lerstein, mannen bak prosjektet Medvandrerne, som hjelper rusavhengige tilbake til livet. Kåringen handler om å gi anerkjennelse til personer som inspirerer både unge og voksne til å komme seg ut på tur.

Rus&Samfunn har tidligere skrevet om arbeidet som Rohde står i spissen for i Midt-Norge. Les saken her: Vil åpne døra til naturens terapirom

Årets utdeling skjedde direktesendt på TV2s Godmorgen Norge, der Camp Villmarks leder Per Anders Iversen overrakte prisen og sa at Sigrid Rohde har inspirert mange som trenger naturen mer enn de fleste av oss.

Rohde var én av fem nominerte til tittelen Årets villmarking 2022, og juryen begrunner sitt valg på følgende måte:

«Om lag halvparten av den norske befolkningen vil oppleve en psykisk lidelse eller plage i løpet av livet. Sigrid Rohde bruker naturen som terapirom og formidler kunnskap om friluftsliv og utendørsterapi som metode for behandling av mennesker med utfordringer knyttet til psykisk helse og rus.

Med prosjektet «Utendørsterapi – livsmestring støttet av naturen» bidrar hun med kompetanse til ansatte som jobber med mennesker med rusrelaterte, psykiske eller sosiale helseutfordringer og gir kompetanse til de som jobber innenfor feltet.

Sigrid brenner for de de viktige møtene utenfor behandlingsrommet, og hvordan naturen virker og gir rom for de gode samtalene i en terapeutisk setting. Gjennom sitt arbeid har hun bidratt sterkt til å inspirere enda flere til å komme seg ut under åpen himmel, og har vist at naturen kan være en kraftfull kilde å løfte mennesker frem i livet.

Sigrid sier ofte at «det er en skog av muligheter». Det har hun på en enestående måte demonstrert gjennom sitt virke, og juryen gratulerer med tittelen Årets Villmarking 2022»

Les mer om følgende emner: